Wybieramy maszynkę do lodów

ice-cream-cone-1274894_1280

Jesteś zmęczona koniecznością jazdy do sklepu, za każdym razem gdy chcesz zjeść loda? Chorujesz na myśl o kolejkach przy kasie? Cóż, tutaj jest szansa, aby zrobić swój własny smaczny, zdrowy deser w domu. Wszystko czego potrzebujesz to maszynka do robienia lodów.

Mimo, że jest łatwiej powiedzieć niż zrobić, mogę pokazać ci kilka wskazówek i wytycznych które pomogą ci wybrać tę najlepszą dla ciebie. To może być niełatwy proces, gdy masz do czynienia z szeroką gamą urządzeń dostępnych w sklepach. Ten artykuł będzie miał za zadanie sprawić, że proces ten stanie się znacznie łatwiejszy. I wyróżni główne cechy, które odróżniają te gadżety kuchenne od siebie i można wybrać z nich te, które są dla Ciebie ważne, aby pomóc ci w podjęciu decyzji o zakupie.

Niektórzy producenci lodów działają przez zamrożenie podstawy lodów przy użyciu soli i lodu. Inni używają zamrażarki, podczas gdy inni mają wbudowany kompresor, który jest używany do produkcji wybranego mrożonego smakołyku. Którykolwiek model zostanie przez ciebie wybrany, z pewnością będziesz mogła w ten sposób przyrządzić deser w krótkim czasie.

Oto kilka cech, które należy wziąć pod uwagę przy wyborze maszynki do lodów. –

Wielkość porcji – czy ma to być deser po kolacji dla Ciebie i Twojej ukochanej osoby? Albo czy ma to wystarczyć do tego, aby niemalże nakarmić całą okolicę? To jak wielki deser chcesz produkować jest kluczowym czynnikiem przy wyborze maszyny. Niektóre wytwarzają tylko do 1 litra, podczas gdy inne mogą produkować do 4 litrów. Lepiej kupić maszynę o nieco większej ilości niż można zwykle wykorzystać. Pozwala to na trochę dodatkowych opcji.

Konstrukcja i wygląd – Czy masz minimalistyczną kuchnię czy bardziej retro, domową kuchnię? Należy wziąć pod uwagę ogólne wrażenie przestrzeni kuchennej przy podejmowaniu decyzji o tym, który sprzęt warto kupić. Wielu producentów oferuje maszynki do lodów, które są w wielu kolorach, więc łatwo znaleźć takką, która będzie pasowała do Twojego wystroju kuchni.

Szybkość produkcji – Można zrobić swój deser w ciągu zaledwie 20 minut, przy odpowiednim rodzaju maszynki do lodów. Model zamrażarko-komorowy wymaga zamrożenia do 24 godzin przed spożyciem, podczas gdy model korzystający z wewnętrznej sprężarki pozwala na to, że mrożone desery wychodzą niemal natychmiast.

Są to jedne z głównych cech do rozważenia przy rozpatrywaniu maszynki do lodów do domu. Wybierz cechy, które są dla Ciebie ważne – to w znacznym stopniu może ci pomóc w zawężeniu wyboru, byś mogła znaleźć idealną maszynkę dla siebie.

 

Dodaj komentarz